Trend

La ce să fii atent când începi un magazin online?

La ce să fii atent când începi un magazin online?

La ce să fii atent când începi un magazin online?

Mulți oameni se joacă cu ideea de a începe un magazin online, dar mult mai puțini ajung la etapa de implementare. Acest lucru nu este atât de surprinzător, deoarece crearea unui magazin online necesită o viziune complexă, o abordare de marketing și, bineînțeles, un produs bun. (Ce anume este acesta, vom explica mai în detaliu mai târziu în articol).

Cu toate acestea, dacă magazinul online ia avânt, poți obține un venit „pasiv” care să te ajute să devii independent din punct de vedere financiar. Deci, dacă te gândești să începi un magazin online, derulează în jos, îți vom arăta exact ce trebuie să faci!

Alegeți numele de domeniu și hosting-ul.

Alegerea unui nume de domeniu poate părea o un lucru simplu, dar poate necesita mult timp și energie creativă. Din nefericire, există o mulțime de nume de domenii, așa că este mai bine să folosești numele companiei tale.

Dacă nu ai încă un nume, scrie-ți toate ideile, verifică dacă domeniul este liber și apoi alege-ți pe cel care îți place cel mai mult din listă. 

Dacă ai deja numele de domeniu, asta înseamnă jumătate din bătălie. Cealaltă jumătate a succesului constă în alegerea celui mai bun furnizor de servicii de găzduire în funcție de raportul calitate-preț.

Este important să înțelegi că nu ar trebui să alegi cea mai ieftină gazdă, deoarece oferta cea mai ieftină se va întoarce întotdeauna împotriva ta mai târziu. Este posibil să ai parte de un server lent sau să nu primești niciun răspuns din partea serviciului de asistență pentru clienți. 

Iar în cazul unei posibile închideri pe termen lung, ai putea pierde o mulțime de bani. Iar dacă nu eși mulțumit de gazdă, va trebui să te muți, ceea ce este, de asemenea, costisitor și nu este o operațiune simplă. De aceea, ar trebui să investești timp și efort pentru a alege cel mai bun furnizor de găzduire.

Lucruri de luat în considerare:

  • Cât de rapid este serviciul?
  • Cât de mult spațiu primești pentru banii tăi?
  • Există restricții de trafic?
  • Cât de sigur este?
  • Pachetul vine cu SSL?
  • Cum este serviciul clienți? Cât de repede răspund la o problemă/întrebare?
  • Ce CMS-uri pot folosi? (De exemplu: poate fi folosit cu WordPress?)
  • Pe ce se bazează găzduirea web? (de exemplu: Cpanel etc.)
  • Ai clienți mai mari, mai cunoscuți? (Dacă poți deservi bine site-urile cu trafic mare – de exemplu, un magazin online mai cunoscut – atunci ar trebui să te simțiți liber să alegi acel furnizor).

Dacă nu ești sigur, merită să te uiți în grupurile tematice de pe Facebook pentru a vedea cine recomandă fiecare furnizor de servicii. Zeci de programatori nu au cum să se înșele. 

Alegerea unei companii de dezvoltare web  

Apropo de programatori… La fel de important este dacă dorești să construiești singur site-ul sau să angajezi o companie de dezvoltare web pentru a dezvolta magazinul online.

Merită să faci un pic de matematică mai întâi.

Dacă vrei să faci un site web, dar nu ai mai făcut unul până acum, va trebui să te uiți la o mulțime de videoclipuri pe YouTube și să înveți o nouă meserie de la zero. 

Nu este imposibil, deoarece poți ajunge la un nivel de bază relativ repede (aproximativ o jumătate de an), dar este posibil să te confrunți cu o problemă care necesită cel puțin cunoștințe intermediare. 

La fel cum nu poți învăța să fii zidar în două minute (sau, dacă o faci, nu-i încredința construirea casei tale), nu poți deveni, ca prin magie, un developer de site-uri web. Este un proces lung și plătiți cu timpul dumneavoastră pentru a crea un magazin online funcțional. 

Iar dacă dorești să angajezi un dezvoltator, nu uita să ceri referințe și o ofertă. Selectează mai multe companii, compară-le între ele și alegeți-o pe cea care oferă cel mai bun raport calitate-preț. 

Cu toate acestea, trebuie să fii pregătit și să-ți scrii ideile cât mai detaliat posibil, astfel încât să-ți poată oferi o ofertă exactă. 

Pentru a decide ce este mai bine pentru tine – să o faci pentru tine sau să o închiriezi unei companii – trebuie să faci calculele. Cam cât timp ți-ar lua să înveți și să pui laolaltă? 

Cât timp îți va lua să scrii textul, să încărci fotografiile produselor și cât timp îți va lua să optimizezi site-ul pentru motoarele de căutare?

Merită să faci acest lucru împărțindu-l în ore. Dacă spui că îți poți dedica 3 ore pe zi timp de jumătate de an, înseamnă 549 de ore.

Proiectarea magazinului online

Atunci când proiectezi un site web, merită să ții cont de tendințele actuale. Structura, capacitatea de utilizare și identitatea mărcii sunt importante. 

Cel mai bun lucru pe care o poți face este să trimiți dezvoltatorului web site-urile (chiar dacă sunt concurente) care îți plac și să descrii de ce. 

Pentru magazinul online, trebuie să acorzi o atenție deosebită categoriilor de produse și filtrelor pe care le creezi.

Pentru un magazin online cu câteva zeci de produse sau cu un singur produs, acest lucru nu va fi atât de important, dar dacă intenționezi să-ți extinzi gama mai târziu (sau dacă intenționezi să ai un magazin online cu sute sau mii de produse), este foarte important ca clienții să poată găsi cu ușurință produsul pe care îl caută. 

Dar navigarea este doar o parte din experiența utilizatorului. De asemenea, este important ca paginile să aibă imagini de foarte bună calitate (de preferință cât mai multe), clipuri video cu produsele și descrieri unice ale produselor.

Poate părea multă muncă la început, dar un magazin online necesită o întreținere constantă. (Dacă îți amintești, am pus venitul pasiv în ghilimele la începutul articolului – cu un motiv.)

În plus, viteza de încărcare este importantă: cercetările arată că sub 3 secunde este viteza ideală de încărcare, care este influențată de mulți factori diferiți. 

Printre exemple se numără dimensiunea imaginilor, viteza oferită de furnizorul de găzduire, dacă există CDN, Gzip, caching și dacă fișierele Javascript și CSS sunt comprimate – pentru a numi doar câteva. 

Este important de câte click-uri are nevoie clientul pentru a ajunge la produs (cu cât mai puține, cu atât mai bine) și de câte click-uri este nevoie pentru a ajunge la plată. 

Merită să ne oprim puțin aici, pentru că ajungem la un punct crucial: plata. Trebuie să te asiguri că clientul poate plăti în numerar la livrare sau prin transfer bancar. Și mai bine, și foarte recomandat, ar trebui să te asiguri că poate plăti cu cardul de credit (de exemplu, Stripe, Simplepay, Borgun, Barion etc.).

Atunci când lansezi un magazin online, întrebarea cheie este ce furnizor să contractezi.

Livrare, facturare

Am ajuns acum la probabil cea mai dificilă parte a magazinului online: expedierea și facturarea.

Este esențial să apelezi la un contabil pentru a găsi cea mai bună metodăl posibil. Din nefericire, este foarte dificil să găsești un profesionist care să știe cum să țină contabilitatea unui magazin online, dar merită să te asiguri că finanțele tale sunt în siguranță.

De asemenea, merită să închei un contract cu un transportator sau cu o companie care poate livra produsele tale. în toată țara la un preț rezonabil. 

Căutați pe cineva care livrează în 1-2 zile lucrătoare în țară, deoarece viteza este esențială în lumea de astăzi. Pentru că (da, chiar și clienții sensibili la preț) sunt dispuși să plătească în plus pentru a primi produsul tău mai repede. 

De asemenea, compania de fulfillment se ocupă de problemele de depozitare și logistică. Aceștia se vor ocupa, de asemenea, de ambalare, etichetare, depozitare și livrare pentru tine, așa că merită să iei în considerare această soluție. 

Documente juridice necesare pentru magazinul online

O altă piatră de temelie a proiectării unui magazin online este de a avea documentele legale necesare. Pentru aceasta, este recomandabil să solicți și ajutorul unui expert (avocat). 

Și ce documente legale sunt necesare pentru a începe un magazin online?

  • Termeni și condiții generale
  • Politica de confidențialitate (GDPR)
  • Informații privind protecția datelor
  • Condiții de livrare
  • Condiții de plată

Desigur, nu este suficient doar să le comunici, ci trebuie să respecți și documentele.

Testarea și promovarea magazinului online

Înainte de ați lansa magazinul online, nu uita să faci o achiziție de probă, cerând ca propriul produs să vă fie livrat la ușă. Fiți atenți la e-mailurile automate pe care le-ați configurat, pentru a vă asigura că informați corect clientul și că factura este primită corect. 

Dacă totul este în regulă, poți continua procesul de pe telefonul mobil, dar nu plasa o altă comandă, ci doar verifică-ți dacă procesul de verificare este rapid și fără probleme.

După ce ți-ai testat magazinul online, poți începe să o promovezi: faci reclamă produselor pe Facebook, Instagram și Google Ads, iar apoi concentrează-te pe optimizarea pentru motoarele de căutare. SEO, deși este un proces mai îndelungat, aduce trafic organic pe site-ul tău și este gratuit.

Căutați un dezvoltator de magazin online?

Avem experți în dezvoltare și optimizare pentru motoarele de căutare. Așadar, dacă doriți să lansați un magazin online, avem toate instrumentele și cunoștințele necesare pentru a ați oferi cea mai profesionistă asistență posibilă.

Poți alege din 3 pachete, care:

  • economic,
  • competitiv,
  • sau într-un grup excepțional. 

 

Pachetul de bază include deja modulele necesare pentru un magazin online de bază, cum ar fi:

  • SSL
  • Hartă google
  • Formular de contact
  • Integrare e-mail
  • Opțiunea de plată la livrare (ramburs)
  • În plus, încărcăm 20 de produse. 

Pachetul mediu include, de asemenea, următoarele:

  • integrarea plăților cu cardul
  • crearea unei secțiuni de blog
  • setări SEO de bază 
  • crearea unei secțiuni de recenzii ale clienților
  • și 50 de produse.

23 thoughts on “La ce să fii atent când începi un magazin online?

  1. Pingback: new york cialis
  2. Pingback: gabapentin cidp
  3. Pingback: lasix datasheet
  4. Pingback: my rybelsus cost
  5. Pingback: nhs semaglutide
  6. 8xbet spune:

    I appreciate the effort you put into your research.If anyone wants to read the topic in more details then visit 8xbet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *